Ett nytt liv

Jag tror att jag har fått ett nytt liv. Matte åker iväg VARJE dag. HELA dagarna är hon borta! Min Matte som skall var med MIG hela dagen… suck. Nu drar hon iväg som en stressad blixt på morgonen och kommer hem som en sur urkramad disktrasa när det har blivit mörkt. Jag fattar ingenting. Varför får inte jag följa med?? Jag är ju inget besvär. Det är jag ju aldrig…. Jag kan göra mig liten som en myra. Hon kan få ha mig i handväskan eller i fickan… ja om vi hjälps åt att trycka ner mig… nej okey, fickan kanske är lite överoptimistiskt men… Vad jag menar är att jag inte skulle vara till något som helst besvär. Ja att jag skulle vara precis som vanligt alltså. August Björnbus den snygga, pigga och väluppfostrade valpen. Jag bara måste försöka övertala henne att jag skall med henne på vad det nu är för hemliga saker som hon gör på dagarna. På något sätt måste jag bara det. Men hittills har det inte gått något vidare bra alls. Med övertalningen alltså.

Jag försöker så gott det går. Ihärdigt. Jag börjar med att förfölja henne så fort hon vaknar. Jag slinker direkt med in på toaletten och lägger mig på hennes fötter. Sen går vi ut och sätter på kaffet. Ja Matte balanserar med kannan medan jag står mellan henne knän och bara är gullig i största allmänhet. Sen går vi ut och kissar (jag kissar och hon går med alltså) Sen är det dags för påklädning och målning. Matte målar sig i ansiktet medan jag inte ens får prova. Lagom kul sällskapslek, eller hur? Häromdagen tappade hon ner en pensel på golvet som jag bra skulle smaka lite på. Den råkade gå sönder och då blev hon störtsur.Typiskt Matte att köpa skräp.  Iallfall, efter målningen så går vi ut i köket, tänder ljus och dricker kaffe. Ja Matte dricker kaffe medan jag tillgivet slickar på hennes fötter.  Sen när det börjar dra ihop sig för att leka hitta-nycklarna-leken då lägger jag mig i hallen och piper övergivet så att jag blir alldeles hes. Ja alltså så att hon skall få så  dåligt samvete att hon inte kan överge sin älskade valp. (det är jag) Men hon har gått varje dag ändå och jag har fått gå runt ensam med raspiga stämband alldeles i onödan.

Nej okey då, inte helt ensam, jag ha fått vara hos Grannen….. om man nu skall vara noga…Och ja det är väl bra… eller rättare sagt det är väl faktiskt väldigt bra eftersom man får vara ute i deras riktigt stora trädgård hur mycket man vill…och man får ganska mycket klappar och godis…och promenader… Så jo, okey det ÄR bra. Men Matte… hon är ju liksom inte med. Ja jag vet att det har hänt att jag klagar på henne någon enstaka gång…men…. det är ju ändå Matte. Och Matte hon skall ju vara med mig jämt och ständigt. Jag brukar bestämma mig för att sura hela kvällen när hon har kommit hem. För att hon liksom skall få känna på hur det känns. Ja jag brukar sitta vid grinden och planera att jag inte ens skall hälsa när hon dyker upp. Men….när det väl ringer på dörren hos grannen där på kvällen och Matte kliver in genom dörren …..ja då hoppar jag direkt på henne i hallen. Ja alltså hon ser ju så himla trött ut med sina bleka kinder och nedhissade ögonlock. Och hon verkar faktiskt ha saknat mig. ”Åhhh min lille Augustgubbe” säger hon med den där rösten som gör att man får sjögång i hela kroppen. ”Åhhhh min lilla gris vad Matte har saknat dig” Och vet ni vad, att det verkar inte spela någon roll vad hon har på sig för några kläder på kvällen  jag får gosa hur mycket som helst. På morgonen däremot är man pestsmittat så fort man försöker ge henne en kram. Men när hon kommer hem, ja då sjunker hon bara ihop där i hallen, med mig som en stor ståtlig lejonkung i knät. Det är härligt! Ja det är nästan värt att bli lämnad hela dagen. Men bara nästan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s